Portal The Rakyat Post ditutupKelembapan ekonomi dan kemerosotan pendapatan dikatakan menjadi faktor utama penutupan media dalam talian.
Terbaru, portal berita The Rakyat Post mengumumkan akan menghentikan operasi mereka bermula hari ini sehingga ke tarikh yang akan diberitahu kelak.

Dalam kenyataan di laman Facebook portal berita itu, pihak pengurusan mengumumkan penutupan operasi mereka selepas mengadakan pertemuan dengan kakitangannya hari ini.

"Sejak beberapa bulan akan datang, kami akan menjalani penyusunan semula dan akan menyelesaikan isu-isu pembiayaan kami.

"Sekali lagi dari semua di bahagian editorial The Rakyat Post, kami ingin mengucapkan terima kasih kerana bersama kami," kata kenyataan itu.

Sebelum ini, terdapat sumber yang memberitahu Malaysiakini bahawa mereka dimaklumkan oleh pihak pengurusan bahawa laman web berita itu menghadapi masalah kewangan pada awal bulan ini.
Difahamkan kali terakhir pekerja mereka dibayar gaji pada 7 Januari- bagi gaji bulan Disember.
Berikutan itu kakitangan mereka telah diminta untuk bercuti bermula 11 Februari sementara meja Mandarin portal itu mula bercuti pada 15 Februari.

The Rakyat Post mula beroperasi pada Oktober 2013 dan menjadi popular dengan laporan berita viral serta menjadi salah satu portal berita yang berkembang dengan cepat.

malaysiakini

Ulasan

Catatan Paling Popular

[PETUA] Zakar Panjang, Besar dan Air Mani Pekat dan Banyak.

KEPENTINGAN MENGULUM ZAKAR SUAMI

Manfaat suami Menghisap Payudara Isteri

11 TANDA-TANDA WANITA BERNAFSU YANG MELAMPAU YANG HARUS ANDA KETAHUI..

TEKNIK SPONTAN MENGGODA ISTERI

Sebab Sebenar Kenapa Suami Suka Peluk Isteri, Tahu Tak Apa Maksudnya.?

Cara Remove Friends Tak Aktif di Facebook

Antara Khilafah Islam dan Kemunculan Imam Mahdi

Khutbah Imam Katolik Yang Menggemparkan Dunia..

Catatan Popular Minggu Lepas

[PETUA] Zakar Panjang, Besar dan Air Mani Pekat dan Banyak.

KEPENTINGAN MENGULUM ZAKAR SUAMI

Manfaat suami Menghisap Payudara Isteri