Cari Blog Ini

Jumlah Paparan Halaman

Catatan Popular Minggu Lepas

Selasa, 22 Disember 2015

Jurutera berjaya cipta Lightsaber

  Jurutera berjaya cipta Lightsaber

WAJAH jurutera elektrik, Allen Pan penuh kepuasan selepas memberitahu dunia bahawa beliau berjaya mencipta senjata popular dari francais 'Star Wars' iaitu pedang Lightsaber.

Melalui video yang dimuatnaik oleh Allen di laman Youtube yang sudah ditonton lebih sejuta pelayar, Allen menerangkan cara mudah untuk membina senjata tersebut.

Kata Allen, beliau menggunakan sistem 'nichrome ignition' yang memancutkan api dari pemegang pedang dalam bentuk barisan ke udara.

Di dalam pemegang pedang atau 'hilt', satu botol kecil diisi pula dengan gas campuran methanol dan acetone.

Untuk mewujudkan suasana 'Star Wars' pula, satu mikrofon kecil yang mampu mengeluarkan efek bunyi dari filem berkenaan dipasang di pemegang pedang.

Secara asasnya, Lightsaber yang dibina oleh Allen adalah 'pedang api' dan beliau menggalakkan pengguna atau pencipta yang lain supaya berhati-hati.

Sebelum ini, Allen juga pernah mencipta senjata fiksyen, tukul Mjolnir yang dipopularkan dari siri Avengers dan digunakan oleh karakter Thor.


Sinar Harian Online

Anda adalah di antara 43 JUTA pengguna telefon di Malaysia. Tahukah anda pengguna telefon di masa kini sedang menikmati komisen serta bonus yang dibayar kepada mereka setiap bulan? Telefon bukan lagi alat untuk berhubung, telefon kini telah terbukti dapat dijadikan alat untuk menjana pendapatan yang tidak putus setiap bulan. Anda nak tahu?
Kami membina sistem yang lengkap untuk anda hasil dari perbincangan, pengalaman serta ilmu pemasaran yang kami ada. Untuk menjadi salah seorang daripada pengguna telefon yang menjana pendapatan pasif setiap bulan, anda hanya perlu memahami :
Faham Sistem AutoDownline & AutoPlacement
Hadam ilmu yang kami sediakan Praktik teknik yang disediakan
Apabila elemen hebat ini bergabung,maka bersiap sedialah untuk menerima pendapatan yang tidak masuk akal hasil dari bantuan sistem kami ini. Harapan kami dengan bantuan sistem kejayaan ini dapat membantu anda menjadi seorang usahawan online yang berinovasi, berdaya saing dan tidak mustahil, seorang Jutawan atau Multi-Jutawan
Semoga anda sukses dan menambah nilai dalam hidup orang ramai.

klik link sini : http://autod9.com/army

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HAK ANDA UNTUK KOMEN

Nak beli domain dan nak buat website? boleh cuba link yang di beri...

Nak beli domain mudah dan servis terbaik....  https://secure.gbnetwork.com/aff.php?aff=778    klik banner yang kami beri ini...   Testim...

Catatan Paling Popular