Cari Blog Ini

Jumlah Paparan Halaman

Catatan Popular Minggu Lepas

Sabtu, 24 Februari 2018

Alasan Mengapa Lelaki Mudah Tertarik Dengan Payudara Wanita?

Alasan sebenar kaum lelaki itu menyukai payudara wanita kemungkinan adalah disebabkan oleh beberapa perkara, di antaranya aspek sosial, aspek psikologi bahkan ada juga aspek hiburannya seperti yang didapati oleh iVillage.
Berikut disertakan adalah beberapa alasan yang telah diberikan oleh kebanyakan lelaki yang telah kami temui:
1. Menenangkan Minda Lelaki
Alasan pertama lelaki menggemari payudara wanita adalah kerana ia sangat menenangkan.Ternyata, payudara bukan hanya menjadi sumber kehidupan bagi bayi kerana susu yang terdapat padanya, namun payudara juga memberikan kesan menenangkan bagi lelaki. Saat melihat atau menyentuh bahagian sensitif wanita itu, ia mengingatkan mereka kepada perlindungan ibu.
2. Lebih Penting Dari Wajah
Penelitian dari University of Wellington menunjukkan bahwa 47 peratus lelaki lebih kerap menatap payudara wanita terlebih dahulu jika hendak dibandingkan dengan melihat wajahnya. Bahkan, didapati juga waktu untuk menatap payudara wanita adalah lebih lama dibandingkan dari menatap bahagian tubuh lainnya.
3. Simbol Kesuburan
Apapun ukurannya, bagi kaum adam payudara wanita merupakan salah satu simbol kesuburan wanita yang feminin dan menjadi sumber fantasi. Ini jugalah yang menjadi sebab mengapa lelaki lebih cenderung untuk tertarik pada wanita yang telah mengalami fasa kedewasaan dengan bentuk payudara yang sudah mulai kelihatan.
4. Bahagian Mengghairahkan
Alasan lelaki menyukai payudara wanita adalah kerana bagian payudara wanita adalah bahagian tubuh yang sangat mengghairahkan .Apapun alasannya, payudara sering dinilai sebagai bahagian tubuh yang menggiurkan terutama bagi kaum lelaki. Begitu pula sebaliknya, dengan hanya menyentuh payudara, lelaki yakin mereka mampu untuk membuat libido wanita meningkat.
5. Lelaki Makhluk Visual
Berbeza dengan wanita yang mudah terangsang hanya dengan membaca novel romantis, kaum leelaki pula lebih memerlukan rangsangan yang jelas kelihatan pada matanya. Misalnya, wanita dengan balutan pakaian dalam seksi dengan menonjolkan bagian payudaranya, ianya lebih berkesan untuk meransang lelaki dengan segera
6. Bahagian Tubuh Yang Sangat Misteri
Menunjukkan payudara wanita di khalayak ramai, merupakan hal yang dianggap taboo bagi sebahagian orang. Payudara dianggap sebagai suatu simbol seks dan rangsangan yang kuat bagi lelaki. Semakin dilindungi payudara wanita itu maka akan semakin meningkat keinginan lelaki untuk mengetahuinya.
Jadi sekarang anda sudah tahu mengapa kaum lelaki lebih cenderung untuk menatap payudara wanita daripada merenung mata wanita. Perkara ini sudah terjadi sejak azali lagi dan amat sukar untuk mengubahnya. Namun begitu kepada kaum wanita pula jangan biarkan diri anda menjadi mangsa penzinaan mata lelaki dan tutuplah aurat anda dengan sempurna.
Sumber : sehinggitmedia.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HAK ANDA UNTUK KOMEN

Nak beli domain dan nak buat website? boleh cuba link yang di beri...

Nak beli domain mudah dan servis terbaik....  https://secure.gbnetwork.com/aff.php?aff=778    klik banner yang kami beri ini...   Testim...

Catatan Paling Popular