Datuk Nassier Wahab, 30 tahun bergelar penyanyi

Nassier Wahab

BIARPUN sudah lebih tiga dekad bergelar anak seni dan penyanyi baru silih berganti, nama Datuk Nassier Wahab utuh di persada seni, malah sehingga kini figura ini masih aktif menyanyi.

Memulakan perjalanan seninya secara profesional pada 1985, Nassier Wahab atau nama lengkapnya Mohd Nasir Abd Wahab, 55, mengakui tidak mudah menempatkan diri dalam industri pada era 1980-an kerana ketika itu hanya mereka yang berbakat sahaja berpeluang merakam album.

Ketika itu, katanya, syarikat rakaman atau stesen TV dan radio hanya memilih mereka yang benar-benar layak untuk muncul dalam rancangan dan 'syarat' itu menjadikan penyanyi itu perlu kerja keras membuktikan bakat mereka.

Menurut Nassier, lagu pertama yang berjaya menaikkan namanya kepada umum 30 tahun lalu ialah Bayangan Cinta Luka.
“Lagu yang dimuatkan dalam album sulung saya itu sangat bermakna kerana orang mula kenal Nassier Wahab melalui lagu itu. Ini memberi peluang saya kembangkan bakat ke peringkat seterusnya.

“Alhamdulillah selepas album pertama diterima, syarikat rakaman memberi peluang saya tampil dengan album kedua dan sekarang saya sudah ada 13 album,” imbasnya. 
Berkongsi cabaran yang dilalui sepanjang bergelar anak seni, kata Nassier yang meraikan hari jadinya ke-55 pada 18 April lalu, setiap artis ketika itu harus sentiasa tampil dengan hasil kerja terbaik.

Nassier mengibaratkan cabaran utamanya adalah memegang kepercayaan peminat dengan memastikan setiap persembahan lebih baik dan juga menghasilkan album berkualiti.

Sinar Harian

Ulasan

Catatan Paling Popular

[PETUA] Zakar Panjang, Besar dan Air Mani Pekat dan Banyak.

KEPENTINGAN MENGULUM ZAKAR SUAMI

Manfaat suami Menghisap Payudara Isteri

11 TANDA-TANDA WANITA BERNAFSU YANG MELAMPAU YANG HARUS ANDA KETAHUI..

TEKNIK SPONTAN MENGGODA ISTERI

Sebab Sebenar Kenapa Suami Suka Peluk Isteri, Tahu Tak Apa Maksudnya.?

Cara Remove Friends Tak Aktif di Facebook

Melancap atau Onani tidak bahaya sekiranya..

Bagaimana Saya Mendapat RM716,000 Untuk Membeli Kereta Idaman Saya Dalam Hanya Empat Bulan

Catatan Popular Minggu Lepas

[PETUA] Zakar Panjang, Besar dan Air Mani Pekat dan Banyak.

KEPENTINGAN MENGULUM ZAKAR SUAMI

Manfaat suami Menghisap Payudara Isteri