Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2016


PELABURAN MODAL KECIL

Imej
Bahagian ini adalah yang paling saya suka nak share dengan anda semua. Sebagai pengguna TuneTalk/ToneExcel anda layak mendapat 2 bonus yang di janjikan pihak syarikat iaitu fast track bonus (bonus pengenalan) dan topup komisen.
Fast Track Bonus
Jika anda berjaya menjual simkad kepada kenalan anda, pihak syarikat berbesar hati untuk memberi anda RM20 sebagai komisen penat lelah anda. Ia akan dibayar sekali sahaja ke dalam akaun bank anda.
Cuba bayangkan anda berjaya mendapat 10 orang kenalan jumlah komisen akan menjadi RM200 banyak kan. Bonus akan di masukkan sebulan sekali sahaja bergantung pada tarikh anda daftar simkad tersebut. Contohnya jika anda menaja 1-15hb bonus dibayar hujung bulan dan jika anda menaja 16-31hb bonus akan dibayar 12hb bulan hadapannya.

Komisen Top up
Yang ni lg best daripada fast track bonus, anda bakal mendapat 20% komisen daripada jumlah rakan-rakan anda yang top up tiap-tiap bulan. Untuk top up pun diorang takyah cari kita, so kita pun tak terikat…

Kota purba ditemui di Mesir

Imej
Bandar yang hilang telah ditemui berhampiran dengan Luxor, salah satu destinasi pelancongan terbesar Mesir.

KAHERAH - MESIR. Ahli arkeologi Mesir menemui kota purba iaitu apa yang mereka sifakan sebagai bandar yang bermula sejak 7,000 tahun yang mempunyai rumah, perkakas, tembikar dan kubur besar.
Kota purba itu terletak di tepi sungai Nil, berhampiran Kuil Seti Pertama di Abydos.

Pakar berkata, saiz 15 kubur baru ditemui menunjukkan kedudukan sosial tinggi berdasarkan orang yang dikebumikan.

Adalah dipercayai bandar adalah rumah kepada pegawai-pegawai penting dan pembina kubur dan berkembang pada awal era zaman Mesir purba.

Pakar berkata, penemuan itu boleh menjadi rangsangan bagi industri pelancongan selepas Mesir dibelenggu kemelut sejak Presiden Hosni Mubarak digulingkan pada tahun 2011.

Ahli-ahli arkeologi telah membuat pelbagai penemuan di bandar baru termasuk bangunan, serpihan tembikar dan alat-alat yang diperbuat daripada logam dan batu.

Pegawai dipetik dalam Mesir bebas ber…

Bakar hutan untuk jadi popular di Facebook

Imej
Sedutan video yang dimuatnaik ke Facebook
KENTUCKY - AMERIKA SYARIKAT. Seorang lelaki ditangkap selepas mengaku membakar hutan untuk menjadi popular di laman sosial.

Laporan Dailymail mengatakan Johnny Mullins, 21 memulakan kebakaran di Jenkins dan mula merakam dan 'melaporkan' kejadian tersebut di Facebook.

Dalam video yang dimuatnaik minggu lepas, Johnny berjaya menarik perhatian 2,400 pelayar.
Beliau kemudian ditahan polis dan mendakwa 'beliau cuma mahukan perhatian'.

"Dia suka rakam video untuk Facebook dan pelayar mengikutnya untuk 'laporan cuaca'," kata Ketua Polis Jenkins, James Stephen.

Akibat kejadian berkenaan, pihak bomba terpaksa menggunakan helikopter untuk memadamkan kebakaran.

Johnny pula bakal didakwa atas tuduhan sengaja memulakan kebakaran (arson).

Sinar Harian.

Sekat segera lawan web tawar iklan seks

Imej
Gambar hiasan KUALA LUMPUR - Kewujudan sebuah laman web yang mengiklankan perkhidmatan dan jualan barangan, dikesan turut menyelitkan iklan khidmat seks kepada komuniti di negara ini, perlu segera disekat.

Tinjauan Bernama di laman web yang berpangkalan di Amerika Syarikat itu mendapati ia mengandungi puluhan ribu gambar lucah termasuk melibatkan warga tempatan yang dapat diakses dengan mudah.

Menerusi laman web itu, para pengiklan seks didapati memuat naik gambar termasuk gambar bogel dengan pelbagai aksi dipercayai untuk menarik pelanggan serta turut memberi maklumat peribadi termasuk nombor telefon dan alamat e-mel untuk dihubungi.

Berdasarkan maklumat diperoleh daripada Wikipedia, laman web berkenaan mula bertapak di Amerika Syarikat dan dipercayai sudah beroperasi kira-kira 20 tahun.

Ia mempunyai lebih 200 juta anggota komuniti di seluruh dunia.

Laman web itu turut menyenaraikan pelbagai kategori pilihan iklan seks seperti wanita mencari wanita, wanita mencari lelaki, …

Catatan Popular Minggu Lepas

[PETUA] Zakar Panjang, Besar dan Air Mani Pekat dan Banyak.

KEPENTINGAN MENGULUM ZAKAR SUAMI

11 TANDA-TANDA WANITA BERNAFSU YANG MELAMPAU YANG HARUS ANDA KETAHUI..