Cara Remove Friends Tak Aktif di Facebook

 how to remove inactive friends on facebook cara buang friend tak aktif di facebook reach friends limit

Cara untuk remove atau buang friends anda yang tak aktif atau inactive di Facebook. Yerlah untuk friends di FB kan limit 5000 sahaja. Jadi kalau dah penuh, nak add friend lain dah tak boleh. Ini caranya bagaimana nak buang rakan anda yang dah “mati di fb” ni supaya dapat digantikan dengan sahabat baru yang “masih hidup di fb”. Buat apa simpan akaun yang dah berpenghuni tu..lebih baik bagi peluang kat sahabat lain..
Ok caranya macam ni untuk remove inactive friends on facebook ye:

1- Buka dan wajib guna browser Chrome sahaja.
2- Install chrome extension ni. (klik Add to chrome) -> Inactive Friends Removal

software how to remove inactive friends on facebook cara buang friend tak aktif di facebook reach friends limit
3- Klik Add
how to remove inactive friends on facebook cara buang friend tak aktif di facebook reach friends limit

4- Login ke facebook anda
5- Klik ke bahagia friends atau terus ke https://www.facebook.com/friends
6- Klik pada icon Inactive Removal Friends extension pada bucu kanan browser chrome anda

how to remove inactive friends on facebook cara buang friend tak aktif di facebook reach friends limit
7- Klik butang “Start”

how to remove inactive friends on facebook cara buang friend tak aktif di facebook reach friends limit

8- Skrip ni akan berjalan dan semak akaun anda mana yang akaun dah tak aktif akan dibuang.

how to remove inactive friends on facebook cara buang friend tak aktif di facebook reach friends limit

9- Hasilnya
how to remove inactive friends on facebook cara buang friend tak aktif di facebook reach friends limit

Jangan lupa share dengan sahabat anda. Klik je logo FB kat tepi atau bawah post ni untuk share.
Semoga ini membantu anda

Kredit : http://wanmus.com

Ulasan

Catatan Paling Popular

[PETUA] Zakar Panjang, Besar dan Air Mani Pekat dan Banyak.

KEPENTINGAN MENGULUM ZAKAR SUAMI

11 TANDA-TANDA WANITA BERNAFSU YANG MELAMPAU YANG HARUS ANDA KETAHUI..

Manfaat suami Menghisap Payudara Isteri

TEKNIK SPONTAN MENGGODA ISTERI

Sebab Sebenar Kenapa Suami Suka Peluk Isteri, Tahu Tak Apa Maksudnya.?

Antara Khilafah Islam dan Kemunculan Imam Mahdi

Khutbah Imam Katolik Yang Menggemparkan Dunia..

Catatan Popular Minggu Lepas

[PETUA] Zakar Panjang, Besar dan Air Mani Pekat dan Banyak.

KEPENTINGAN MENGULUM ZAKAR SUAMI

Manfaat suami Menghisap Payudara Isteri