LINE PREPIAD YANG MEMBAYAR

DAFTAR SEKARANG untuk jd agen TONE EXCEL, Komisen top up 10%-13% selagi mereka menggunakan line TuneTalk (pasif income).

TAHUKAH ANDA??

Dengan handphone boleh menjana wang yang banyak setiap bulan.

BACA BLOG PUN BOLEH KAYA

Bisnes paling senang dan mudah.

Blog Popular No2 DiGoogle

Berusaha selagi belum dapat.

YANG NI PUN BEST JUGA

Selagi ada usaha ianya pasti.

Isnin, 27 Julai 2015

Mengobarkan Peperangan Melawan Khilafah Adalah Kemurtadan?

 dabiq10 - apakah memerangi khilafah murtad

Syaikh mujahid Abu Muhammad al-‘Adnānī ash-Shami -semoga Allah melindunginya dan menjadikan dia sebagai duri dalam tenggorokan orang-orang murtad, munāfiqīn, dan para pencela- berkata, “Kami serukan kembali kepada para tentara dari faksi-faksi di Sham dan Libya. Kami ingatkan mereka agar berpikir panjang sebelum memerangi Daulah Islam, yang memerintah dengan apa yang diturunkan Allah. Ingatlah wahai kalian yang terfitnah, sebelum kalian memulai perang melawan Daulah Islam, bahwa tidak ada tempat di muka bumi di mana syari’ah Allah ditegakkan dan aturan sepenuhnya untuk Allah, kecuali di bumi Daulah Islam. Ingatlah bahwa jika Kalian mampu merebut satu jengkal, satu desa, atau satu kota darinya, maka hukum Allah di daerah itu akan diganti dengan hukum manusia. Kemudian tanyakan pada diri kalian sendiri, ‘Apa hukum seseorang yang mengganti atau menjadi asbab digantinya hukum Allah dengan hukum manusia?’

Ya, Anda akan menjadi kafir karena itu. Jadi berhati-hatilah, karena dengan memerangi Daulah Islam Kalian akan terjebak dalam kekufuran, baik Anda menyadarinya atau tidak” [Wahai Kaumku, Penuhilah Seruan Allah].

Rasulullah (shalallahu ‘alaihi wasallam) bersabda,

 “Sesungguhnya Allah telah menjamin saya untuk mengurus Sham dan rakyatnya” [Sahih: Diriwayatkan oleh Imam Ahmad dari Ibnu Hawalah]. Khuraym Ibn al-Asadi Fatik (radhiallahu ‘anhu) mengatakan, “Orang-orang Syam adalah cambuk Allah di bumi. Dia mengambil pembalasan melalui mereka dari siapa yang Dia kehendaki dan dengan bagaimanapun cara yang Dia kehendaki. Munāfiqīn dikalangan mereka akan terhalang orang-orang beriman diantara mereka. Para munafik tidak akan mati kecuali dalam kecemasan, kemarahan, atau kesedihan” [Al-Mundhiri mengatakan dalam “At-targhib wat tarhib-“, “At-Tabari meriwayatkan itu marfu’ dan Ahmad mawqūf dan yang terakhir mungkin lebih tepat. Perawinya dapat dipercaya”].

Ahad, 19 Julai 2015

3 Jenis khasiat Air Mani yang ramai wanita muslimah tidak tahu langsung

 558.jpg
foto sekadar hiasan

Ada khasiat rupanya. Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut dan mempunyai mood yang lebih baik. Kulit isteri lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein dan berkhasiat. Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.

Ooo patutlah wanita yang dah berkahwin ni nampak lebih gebu. Tapi rasanya awal-awal kahwin je kot. Dah beranak tiga, mulalah kulit berlipat-lipat. Kena sama-sama pandai jaga badan lepas kahwin, ok?Khasiat lain sperma untuk wanita:
* Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.
* Mengurangkan jerawat.
* Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta-juta hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.

Rabu, 15 Julai 2015

Kisah Nabi Idris AS Melihat Surga dan Neraka

Setiap hari Malaikat Izrael dan Nabi Idris beribadah bersama.

Suatu kali, sekali lagi Nabi Idris mengajukan permintaan. “Bisakah engkau membawa saya melihat surga dan neraka?”

“Wahai Nabi Allah, lagi-lagi permintaanmu aneh,” kata Izrael.

Setelah Malaikat Izrael memohon izin kepada Allah, dibawanya Nabi Idris ke tempat yang ingin dilihatnya.

“Ya Nabi Allah, mengapa ingin melihat neraka? Bahkan para Malaikat pun takut melihatnya,” kata Izrael.

“Terus terang, saya takut sekali kepada Azab Allah itu. Tapi mudah-mudahan, iman saya menjadi tebal setelah melihatnya,” Nabi Idris menjelaskan alasannya.

Waktu mereka sampai ke dekat neraka, Nabi Idris langsung pingsan. Penjaga neraka adalah Malaikat yang sangat menakutkan. Ia menyeret dan menyiksa manusia-manusia yang durhaka kepada Allah semasa hidupnya.

Nabi Idris tidak sanggup menyaksikan berbagai siksaan yang mengerikan itu. Api neraka berkobar dahsyat, bunyinya bergemuruh menakutkan, tak ada pemandangan yang lebih mengerikan dibanding tempat ini.

Jumaat, 10 Julai 2015

5 cara untuk jadi jutawan

Berikut adalah penemuan research yang dilakukan di USA. Sayang, kita di Malaysia jarang sekali menjalankan research sebegini. Tapi tak mengapa, saya rasa angka penemuan ini dapat memberi gambaran untuk kita di Malaysia juga…

 Image result for macam mana mahu kaya

5 cara untuk jadi jutawan…
  • 74% Jutawan datangnya daripada pemilik perniagaan
  • 10% Jutawan datangnya daripada golongan senior eksekutif (memanjat tangga koprat)
  • 10% Jutawan datangnya daripada golongan profesional (doktor, peguam, dan lain-lain)
  • 5% Jutawan datangnya daripada jurujual (berkomisyen) atau konsultan jualan
*Sumber: Brian Tracy International

Kini anda dalam gologan yang mana? :) Selamat berfikir!

Kredit : http://www.irfankhairi.com

Rabu, 8 Julai 2015

Abu Azzayn al Indunisiy, Dari Tentara Thowaghit Menjadi Kesatria Mujahid

 ABU AZZYN3_edited

Azzam Media – Perjalanan hijrah dan jihadnya bisa dibilang teramat singkat, akan tetapi beginilah Allah azza wa jalla memilih diantara Mujahidin, siapakah kesatria Islam yang terbaik, sehingga ia layak menyandang gelar dan ganjaran seorang Syuhada’.

Adalah Abu Azzayn al Indunisiy -taqobbalahullah-, nama hijrah dari seorang lelaki asal Medan, Syahputra, mantan Brigadir Kepolisian Indonesia di Polres Batanghari, Jambi. Dengan taufiq Allah azza wa jalla, ia tinggalkan penghambaan kepada Thoghut Indonesia, menuju penghambaan diri kepada satu-satunya Rabb yang berhak diibadahi.
“Eh, Akhi, antum lagi dicari-cari sama Polisi di Indonesia tuh..”
“Halah, suruh saja mereka kesini nyamperin ana kalau berani..,” jawab Abu Azzayn.
Benih-benih Tauhid mulai tercelup ke dalam batinnya, saat ia masih bekerja di tempat dinasnya dulu. Sedikit demi sedikit, ia berlepas diri dari Thoghut Indonesia dan bala tentaranya.

Isnin, 6 Julai 2015

Lembaran Sejarah: Bendera-Bendera Jahiliyyah

Toghut Jordania (Abdullah) mengibarkan bendera jahiliyah warisan nenek moyangnya, “sharif” al Husayn di Aqobah dimana pertama kali bendera ini ditancapkan oleh T.E.Laurence

Seiring dengan sejumlah faksi-faksi militer di negeri-negeri yang dikenal dengan sebutan “Arab Spring” mengangkat bendera jahiliyyah, dan sejumlah pengklaim jihad yang telah mengizinkan dan membenarkan pengibaran bendera ini di tempat yang diyakini sebagai wilayah mereka, bahkan mendukung pembawa bendera ini yaitu Shahawat (aliansi nasionalis) murtaddin melawan Daulah Islam, maka menjadi penting untuk menerangkan pada kaum  muslimin sejarah dibalik bendera ini.

Mark Sykes - Salibis pencetusbendera nasionalisme jahiliyah
Mark Sykes – Salibis pencetusbendera nasionalisme jahiliyah

Sejarah asli dari bendera “Arab Spring” -kebanyakan bendera ini dikibarkan oleh murtaddin rezim Arab- ialah sebuah bendera yang didesain oleh salibis Inggris Mark Sykes. Ya, Mark Sykes dari perjanjian Sykes-Picot yang memecah tanah kaum muslimin menjadi negara-negara nasionalis, salibis yang sama yang juga mempromosikan Deklarasi Balfour yang tidak terkenal itu dibalik pendirian negara Yahudi.


Jumaat, 3 Julai 2015

IKLAN HOT!! : BACA BLOG PUN BOLEH JANA PENDAPATAN

 http://revo55.blogspot.com/p/blog-page_30.html

1. Blog ini menawarkan kepada pengunjung dan pelawat di sini untuk menjadi usahawan dan jutawan bersama dengan kami.

2. Hanya dengan modal yang rendah pengunjung dan pelawat pun boleh menjadi usahawan dan jutawan. dengan program yang kami sediakan.

3. Hanya bermodal RM55.00 anda boleh menjadi usahawan dan jutawan.

4. Jom!! cipta sejarah hanya berdaftar dengan kami hanya RM55.00 pun boleh menjadi usahawan dan jutawan.

5. Biar semua pengunjung dan pelawat di blog ini boleh menjadi kaya.. Ayuh!!! kita cipta sejarah baru.

Rabu, 1 Julai 2015

Mereka Masuk Islam Semasa Ramadhan


Alexandra gadis Inggeris masuk Islam.

SEJAK peristiwa serangan ke Bangunan World Trade Center di New York, Amerika Syarikat, pada 11 September 2001, peta dunia seolah berubah. Selepas kejadian tragis itu warga Barat mula ingin tahu seperti apa agama Islam yang sebenarnya.

Mereka yang tadinya sama sekali tidak peduli atau tidak tertarik dengan Islam, menjadi penasaran dan mencari maklumat soal Islam. Di dunia Barat, sebelum kejadian 11 September itu, Islam masih dianggap sangat asing bagi majoriti rakyat yang beragama Kristian. Namun secara perlahan kini dunia lebih mengenal Islam dan seperti apa ajarannya.

Sebahagian dari mereka tertarik mempelajari Islam hingga akhirnya mendapat pencerahan alias petunjuk atau hidayah untuk memeluk Islam. Mereka memutuskan mengucapkan syahadat pada bulan suci umat Islam, yakni Ramadan. Siapa saja mereka yang akhirnya masuk Islam ketika di bulan Ramadan? Simak kisahnya berikut ini.