LINE PREPIAD YANG MEMBAYAR

DAFTAR SEKARANG untuk jd agen TONE EXCEL, Komisen top up 10%-13% selagi mereka menggunakan line TuneTalk (pasif income).

TAHUKAH ANDA??

Dengan handphone boleh menjana wang yang banyak setiap bulan.

BACA BLOG PUN BOLEH KAYA

Bisnes paling senang dan mudah.

Blog Popular No2 DiGoogle

Berusaha selagi belum dapat.

YANG NI PUN BEST JUGA

Selagi ada usaha ianya pasti.

Sabtu, 28 Februari 2015

10 Tips Jadi Jutawan Yang Berjaya


Menjadi seorang jutawan memang menjadi impian semua orang. Tanyalah pada sesiapa sahaja, tak kira bangsa, warna kulit dan agama pasti mengimpikan untuk menjadi jutawan.

Tetapi persoalannya bagaimana hendak menjadi jutawan? apakah resepi untuk menjadi jutawan? Memang ada cara dan resepinya untuk menjadi jutawan. Resepinya adalah anda perlu mempunyai faktor-faktor berikut.

Faktor-faktor ini saya ambil dari email jutawan kesayangan kita Irfan Khairi. Baca dan lihatlah kedalam diri sendiri, ada tak faktor-faktor yang tertera di bawah ini dalam diri kita. Kalau tak ada kena lah berubah cepat-cepat.
Carta top 10 faktor seorang Jutawan!
Oleh: Irfan Khairi
Menurut buku the Millionaire’s Mind tulisan Dr Thomas Stanley yang memuatkan survey yang dijalankan keatas beribu jutawan, terdapat 10 faktor kejayaan seseorang jutawan. Berikut adalah carta bermula dengan nombor sepuluh…

Selasa, 24 Februari 2015

Satu Visi dalam Dakwah dan Jihad


Tidak ada yang memungkiri bahwa setiap muslim wajib untuk berdakwah. Dakwah merupakan sarana kaum muslimin untuk senantiasa meraih kebaikan dan menjadi sebaik-baik umat. Dalam berdakwah,  kaum muslimin diperintahkan untuk selalu bersatu membangun kerja sama dan menghindari segala bentuk perpecahan.

Namun dalam tataran praktisnya, menyatukan umat dalam satu wadah agar searah dalam berdakwah, bukan sesuatu yang mudah. Masing-masing jamaah memiliki pandangan yang berbeda-beda ketika menentukan prioritas amal dalam berdakwah untuk mengembalikan kejayaan Islam.

Sehingga, kita mendapati masing-masing jamaah memiliki prioritas sendiri dalam berdakwah.

Sebagian mereka ada yang mengedepankan reformasi pendidikan, sebagian yang lain ada yang berorientasi pada politik dan menyebarkan opini membentuk khilafah, selain itu ada juga yang mengutamakan tabligh dan pembinaan spitual individu, kemudian ada juga yang memulai dari tarbiyah wa tashfiyah (pembinaan dan penyucian diri) dan beragam pandangan lainnya.

Tak ada yang salah dengan perbedaan tersebut, asalkan dalam terapannya tidak keluar dari pakem syariat. Namun yang menjadi problem adalah, ketika masing-masing kelompok memiliki sikap egois dan menganggap hanya jamaahnya yang paling benar, sementara apa yang dilakukan oleh jamaah lain dianggap salah dan menyimpang dari petunjuk Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam. Bahkan, tak jarang dari mereka ada oknum-oknum yang suka melemparkan tuduhan-tuduhan miring terhadap jamaah lain.

Fenomena tersebut menandakan bagaimana kondisi umat ini jauh dari tuntunan Al-Qur’an. Karena dalam amalan dakwah sendiri, Allah ta’ala melarang keras dari segala bentuk perpecahan dan memerintahkan untuk saling bersinergi dalam menyerukan Islam. Bukan untuk saling menciptakan jurang pemisah antara satu jamaah dengan jamaah yang lain.

Jumaat, 20 Februari 2015

33 Tahun 'terbuang' di Afghanistan, tentera Soviet ini peluk Islam

Pada 1980, lelaki etniks Uzbek ini ikut invasi
Soviet ke Afghanistan.

Nahasnya, dia tertembak dan ditinggalkan kawannya.
 
Pada 1980, pria etnis Uzbek ini ikut invasi Soviet ke Afghanistan. Nahasnya, dia tertembak dan ditinggalkan kawannya. 
©AFP PHOTO
 
Bakhretdin Khakimov atau Sheikh Abdullah 

menunjukkan potret masa mudanya ketika 
menjadi tentera
Soviet Union saat mengisahkan
 hidupnya di kediamannya, 
di Herat, Afghanistan (5/2). 
Pada 2013 lalu, organisasi komite 
perajurit veteran Rusia dan  
Soviet Union bernama Warriors
menemukan keberadaan 
Khamikov yang sebelumnya 
dinyatakan hilang sejak 1980. 

Selasa, 17 Februari 2015

Page FB Revolusi Malaysia Terbaru dan Terkini untuk tujaan menyedarkan rakyat.

 

Pada hari ini satu page revolusi malaysia telah tertubuh.. Page ini bertujuaan untuk menyedarkan rakyat malaysia untuk menukar kerajaan malaysia..

Revolusi malaysia di tubuhkan pada tarikh 15/2/15 hari ahad. Rakyat malaysia di minta untuk memberi sokongan dan menyebarkan kepada yang belum mengetahui lagi page ini.

Dengan mengunakan logo panji hitam yang berlambang kalimah sahadah foto profile.

Semasa menulis ini likes seramai 5 orang dalam masa 2 jam.

Link page ini : https://www.facebook.com/revolusimalaysia

admin PRO-fm

Jumaat, 13 Februari 2015

Tuan Guru Nik Aziz kembali ke rahmatullah

Nik Aziz

KOTA BAHARU – Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat menghembuskan nafas terakhir di kediamannya di Pulau Melaka jam 9.40 malam tadi 12/2/15.

Allahyarham sebelum itu dibawa pulang pada 8.40 malam dari Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) dan ditemani kaum keluarga.

Terdahulu, anaknya, Nik Mohamad Abduh memaklumkan di dalam Facebook tahap kesihatan bapanya menurun selepas menjalani rawatan ulser, semalam.

Sementara itu, orang ramai yang turut berada di pekarangan kediaman Allahyarham mengalirkan air mata sebaik dimaklumkan perkara itu.

Pemergian Allahyarham pada malam Jumaat dalam suasana cukup tenang selepas hampir sebulan dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) HUSM.

Sementara itu, Nik Abduh mengesahkan bapanya menghembuskan nafas terakhir di sisi seluruh kaum keluarga pada jam 9.40 malam selepas sejam dibawa pulang dari HUSM.

Menurutnya, solat jenazah akan dilaksanakan pada 10 pagi ini di Masjid Pulau Melaka.

"Saya berharap rakyat Malaysia akan mendoakan roh beliau dicucuri rahmat," katanya kepada media.

Sinar Harian

Ahad, 8 Februari 2015

Kisah Ketaqwaan Saidina Abu Bakar As Siddiq r.a

Tidak syak lagi bahawa Saidina Abu Bakar r.a. merupakan manusia paling paling tinggi martabatnya di kalangan para sahabat. Rasulullah s.a.w sendiri pernah menyampaikan berita gembira mengenai kedudukan yang utama di antara para penghuni syurga.
Baginda s.a.w bersabda: "Nama Abu Bakar akan diseru dari segenap pintu syurga dan dialah pengikutku yang pertama akan memasukinya."
Namun demikian,perasaan takutnya kepada Allah tetap bertakhta dikalbunya. Dia sering berkata : "Alangkah bagusnya jika aku menjadi sebatang pokok yang ditebang dan dijadikan kayu api."
Kadang-kadang beliau berkata : "Alangkah baiknya kalau aku ini sehelai rumput yang riwayat hidupnya akan tamat apabila dimakan oleh seekor binatang ternakan."

Khamis, 5 Februari 2015

Kisah kejayaan Jutawan tune talk tone excel..


Assalamualaikum / Salam sejahtera

Pada bulan July 2013, cukup 3 tahun pembabitan saya di dalam perniagaan Tune Talk / Tone Excel. Dari satu peringkat ke satu peringkat target yang saya letakkan didalam perniagaan ini, ada yang dapat dan ada yang tak dapat, tetapi kalau tak dapat sepenuhnya pun ia tetap dapat walau pun sebahagian.

Kesimpulannya, apa yang saya dapat dalam 3 tahun ini dengan bermodalkan RM80, saya mendapat pencen bulanan melebihi RM30,000 setiap bulan, saya dapat beli kereta buruk BMW dengan harga tunai. Dan apakah target seterusnya didalam perniagaan tunetalk toneexcel ini. Saya letak target untuk dapatkan pencen setiap bulan RM50,000.00.

 Dapat ke tidak, saya tak tahu, yang saya tahu, saya hanya perlu berusaha kearah itu. InsyaAllah, kalau umur panjang, tahun ke-4 nanti iaitu bulan July 2014, saya akan buat laporan seperti ini lagi kepada wati. Jika anda tanya saya, seronok ke dapat pencen lebih RM30,000 tiap2 bulan, jawapannya, sangat seronok. Tiap2 bulan saya boleh menyimpan RM10,000 ke RM15,000 dan selebihnya saya buatlah apa sahaja perkara yang saya suka. Kerana bila duit tu habis, nanti 21hb ToneExcel akan masukkan lagi, sebanyak itu, malah mungkin lebih lagi. Inilah kehidupan tak perlu bekerja tapi duit masuk tiap-tiap bulan. Jika anda tanya saya, mudah ke nak dapat pendapatan sebanyak tu setiap bulan dalam tunetalk/toneexcel ini, jawapannya, bergantung kepada diri masing2.

Selasa, 3 Februari 2015

Masuk Islam Setelah Mengajak Teman Keluar dari Islam


 JTI-Brother Rasheed


NAMAKU Rasyid. Aku berasal dari Florida, Amerika. Usiaku 24 tahun. Aku masuk Islam pada Desember 2004, saat itu aku baru berumur 17 tahun. Saat ini aku bekerja sebagai tekhnisi lab mata.

Aku ingin bercerita tentang bagaimana aku masuk Islam, dan mungkin memberikan sedikit nasihat bagi mereka yang tengah mencari jalan hidupnya, insyaAllah.

Sama seperti anak gereja kecil lainnya, aku dibesarkan di Gereja Baptis daerah Selatan. Aku rajin mengunjungi gereja secara rutin, mempelajari injil dan melakukan pelayanan sehingga aku tahu kitabku. Aku tidaklah pintar, tetapi i untuk seorang anak berusia 13 hingga 17 tahun, aku cukup tahu agamaku.